Kehittyvä Viherlaakso tarvitsee palveluja

kuva viherlaakson metsästä

Kuten me kaikki tiedämme, Viherlaakson terveysasema on suljettu ja kirjasto siirretään väliaikaisesti muualle. Minusta on äärimmäisen tärkeää, että Viherlaakson alueelle rakennetaan uusi terveysasema nykyisen tilalle ja että kirjastolle saadaan uudet pysyvät tilat.

Viherlaakso ja sen lähialueet kasvavat tulevaisuudessa, joten omalle terveysasemalle on edelleen tarvetta. Nykyinen ratkaisu, jossa lähin terveysasema on Kilossa, ei ole kestävä ratkaisu etenkään vanhusten kannalta. Palvelulinja Kiloon on vain laastari suurempaan ongelmaan. Asia tulee seuraavalla valtuustokaudella jälleen käsittelyyn, kun terveydenhuoltoverkkoa uudistetaan.

Olen käynyt Viherlaaksossa kouluni ja asunut täällä sen jälkeen yli kymmenen vuotta. Tänä aikana lähimetsiemme nakertaminen on jatkuvasti ollut tapetilla. Minusta on tärkeää, että emme rakenna näille meille tärkeille virkistysmetsille uusia massiivia talokomplekseja. Tämä on tärkeää myös luonnon monimuotoisuuden kannalta. Lisäksi kaupungin tulisi istuttaa puita niille kadunvarsille, joista ne on kaadettu, esimerkiksi Viherkalliontien alueelle.

Lippajärvi on monelle tärkeä uintikohde. Lippajärven vesistöstä onkin pidettävä huolta ja Viherlaakson uimarantaan tehtävä ne parannukset, jotka ovat odotuttaneet itseään. Laituri on palautettava ja pukukoppi uusittava. Olisi hyvä, että epäviralliset rannat saatettaisiin huollon piiriin ja järveen laskevien virtavesien tilaa tarkasteltaisiin aktiivisesti.

Naapurustossamme on tapahtunut viime aikoina myös surullisia liikenneonnettomuuksia, jotka ovat koskettaneet koko yhteisöämme. Jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi, meidän tulee panostaa tulevaisuudessa yhä enemmän liikenneturvallisuuteen, jotta lapsemme voivat pyöräillä turvallisesti Espoossa.

Viherlaakso tarvitsee kasvojenkohotuksen. Viherlaakso ei ehkä ole trendikäs metropolialue, mutta minusta täällä on mukava asua. Keskusta-alue tarvitsee edelleen parannuksia, sillä alue ei näytä tällä hetkellä houkuttelevalta. Jotta Viherlaakso ei kuihdu, tarvitsemme pitkän aikavälin suunnitelman, jossa panostamme liikenneturvallisuuteen, pyöräteihin, alueen kestävään kehittämiseen, viihtyisyyteen ja luonnon säilymiseen.

Janne Hirvasvuopio (Vihreät, 131)
Valtiotieteiden kandidaatti, oikeustieteiden ylioppilas

Viherlaakso

%d bloggaajaa tykkää tästä: