Espoon liikenneturvallisuuden rappeutuminen on otettava tosissaan

Espoossa on tapahtunut hiljattain kaksi vakavaa liikenneonnettomuutta, joissa uhrina on ollut pyöräilevä lapsi ja aiheuttajana autoilija.

Tilanne tullee ottaa vakavasti. Pyöräily on lisääntymässä kaikkialla maailmassa, eikä tilannetta helpota Suomessa se, että liikenteen väistämissäännötkään eivät ole kaikille autoilijoille selvät. Tähän on tultava muutos.

Norjassa on onnistuttu puolittamaan liikennekuolemat vuodesta 2010. Espookin voisi pilotoida Turvallinen Espoo -kampanja, jonka tavoitteena olisi nolla liikennekuolemaa seuraavan viiden vuoden aikana.

Tämä saavutetaan asettamalla prioriteettitavoitteet, joilla pyritään vaikuttamaan autolla ajajien käyttäytymiseen, riskiajajaryhmiin sekä ammattikuljettajien työoloihin kohdennetulla liikenneturvallisuuskampanjalla.

Kampanja ei yksistään riitä. Tarvitsemme myös muutosta ajattelutapoihimme, infrastruktuuriin ja nopeusrajoituksiin. Jos pilotti onnistuu, se voidaan jalkauttaa koko Suomeen.

Autoilun tarve ei ole poistumassa Espoosta lähiaikoina. Siksi turvallisuuden pitäisi olla liikenteessä aina ykkösasia.

Janne Hirvasvuopio (Vihreät, 131)
Valtiotieteiden kandidaatti, oikeustieteiden ylioppilas

%d bloggaajaa tykkää tästä: