Lippajärven alueessa on paljon potentiaalia

Viime päivinä olemme nähneet Lippajärven paikallisissa keskusteluryhmissä runsaasti keskustelua datakeskuksesta. Aihe on tärkeä ja palaan siihen kirjoituksen lopussa, mutta minusta meidän pitäisi keskustella myös jokapäiväiseen elämäämme liittyvistä asioista.

Ensinnäkin Lippajärven alue tarvitsee mielestäni oman koirapuiston, sillä lähin koirapuiston löytyy täältä Viherlaaksosta. Mielestäni välimatka on kohtuuton. Asiasta on yritetty antaa kaupungille jatkuvasti palautetta tuloksetta. 

Vilniemen ranta on puhututtanut alueen ihmisiä jo vuosia. Vaikka kaupunki tuo joka kevät rantaan hiekkaa, sitä ei suostuta virallistamaan ja se joudutaan hoitamaan talkoovoimin. Rannalla on myös jäänteitä vanhasta saunalaiturista, jotka voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Espoolla on valtava tarve uimarannoille, joten rannan virallistaminen on mielestäni nyt ajankohtaista.

Alueella tehdään hoitokalastuksia, ja järven tila huolettaa edelleen. Meidän on edelleen tarkasteltava vesistöjen tilaa ja parannettava järviveden laatua parhaamme mukaan.

Alueelta on kohtuuttoman pitkä matka terveyseasemalle Kiloon ja Viherlaakson kirjaston kohtalo on toistaiseksi epäselvä. Lähipalveluista on pidettävä kiinni. Kaupalle tarvittaisiin myös muovinkeräyspiste, sillä Rinki ei ole palautteesta huolimatta suostunut sellaista siihen lisäämään. Tämä on aiheuttanut Viherlaaksossa tilanteen, jossa keräysastiat pursuavat yli äyräidensä.

Lippajärventien liikunneturvallisuus huolettaa monia, pitäisi pohtia pyöräily-ja kävelytien lisäämistä Kolkerannantien-Turuntien väliselle osuudelle eteläpuolelle, jotta turhat tienylitykset poistuisivat.

Yksi valtuustokauden kuumimmista perunoista on ollut lähelle sijoittuva datakeskus. Mielestäni hanketta olisi tullut harkita tarkemmin ja eri vaihtoehtoja miettiä laajemmin. Tosiasia on kuitenkin se, että nykyinen kaava antaa mahdollisuuden rakentaa alueelle myös raskasta teollisuutta, joka vahingoittaisi Matalajärven tilaa. Datakeskus on ainakin teollisuusaluetta parempi vaihtoehto, sillä siitä ei aiheudu liikennemelua eikä päästöjä. Seuraavalla valtuustokaudella meidän on kuitenkin tehtävä kaikkemme, että voimme minimoida datakeskuksen aiheuttamat vahingot lähimetsillemme ja varmistaa, ettei siitä aiheudu haittaa lähialueella asuville.

Janne Hirvasvuopio
Vihreät (131)
Valtiotieteiden kandidaatti, oikeustieteiden ylioppilas

%d bloggaajaa tykkää tästä: